Early music in Bruges
Bestel je tickets

Early music in Bruges
Bestel je tickets
 
MAfestival 2016
Lof der Zotheid

 

Voor MAfestival 2016 lieten meer dan 250 internationale artiesten zich inspireren door het festivalthema Lof der Zotheid. Dat resulteerde in 40 concerten met repertoire van de 12e tot 21e eeuw die fel gesmaakt werden door pers en publiek. MAfestival Brugge verwelkomde meer dan 15.000 bezoekers en noteerde zo een zaalbezetting van ruim 94 %.

Na de finale van de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua 2016 voor pianoforte kende de jury een gedeelde tweede prijs toe aan Naruhiko Kawaguchi - JP en Viacheslav Shelepov – RU. De derde prijs ging naar Martin Nöbauer – AT. Carlos Goicoechea – ES kreeg een eervolle vermelding. Sinds 2013 beloont een onafhankelijke jury van Outhere Music een van de finalisten met een professionele opname voor het label Alpha Classics. Naruhiko Kawaguchi sleepte deze prijs in de wacht. Viacheslav Shelepov was publieksfavoriet.

Tijdens de gratis Fringe-concertreeks kregen 10 jonge ensembles een podium. Het festival sloot af met Vélo Baroque, de muzikale fietstocht waar dit jaar 800 personen aan deelnamen.

Het MAfestival-team wil alle artiesten, vrijwilligers, sponsors, partners, leveranciers, het publiek de Vrienden en iedereen die bijdroeg aan een onvergetelijke 53ste editie van MAfestival Brugge uitdrukkelijk bedanken.

MAfestival 2017 vindt plaats van 4 tot en met 13 augustus. Op 14 maart wordt het programma bekendgemaakt.

We hopen u opnieuw talrijk te kunnen verwelkomen.

Herbeleef

Foto's van MAfestival 2016 vindt u terug op onze Flickr-pagina.  Houd ook ons YouTube-kanaal in de gaten voor de videoverslagen.

Festival Van Vlaanderen Brugge

Ontvang alle nieuws in je mailbox

Festival Van Vlaanderen Brugge

Ontvang alle nieuws in je mailbox